Sukmiati Nurul Islamiah WordPress.com site

Paniatan Ngaos (Nyiar Elmu)

* Versi Hj. Ucu St. Aminah(PP Mathlabul Ulum SMD)

Dupi nganiatan ngaos
Seueurna opat perkawis

Hiji niat karna Alloh
Ngalakonan paréntahan

Kaduana niat micen
Kabodoan awak abdi

Supaya janten salamet
Salamet dunya akhèrat

Katiluna pami tos timu
Niat badè dilakonan

Dilakonan ku sorangan
Sareng sadaya rèréncangan

Kaopatna niat ngaos
Ngahirup-hirup agami

Agamina kanjeng nabi
Nabi utusan ilahi

Robisysyroh lii shodrii
Wayassir lii amrii
Wahlul ‘uqdatan millìsaani
YafqoHu qoulii

Mugi Gusti ngajembarkeun
Ngalegakeun hatè abdi

Sing tiasa abdi nampi
Kana elmu anu suci

Sareng dipaparin cèkas
Émrès,ècés lisan abdi

Kana sadaya pituduh
Kanggo sadaya makhlukNA.

********

* Versi KH.Muhyiddin AQA.MA(MT Asysyifa Walmahmudiyyah Smd-Bdg,Jabar)

1. Ari niat nyiar ilmu opat rupa#
Tina hiji ogè omat ulah lupa

2. Hiji niat milari ridlona Gusti#
Dua nyuprih bagja akhèrat nu pasti

3. Tilu seja ngahilangkeun kabodoan#
Ti pribadi kaopatna tinu lian

4. Lima seja ngahirup-hirup agama#
Kungajina tur ku ngawuruk sasama

5. Kagenepna nganiatan ngalanggengkeun#
Kana agama Islam nu dimulyakeun

6. Katujuhna seja syukur ka Pangeran#
Dipaparin ni’mat akal sèhat badan

7. Poma omat ulah aya pasejaan#
Améh jalma madep ngahormat sampèan

8. Tawa ngarah engkèna loba nu ngondang#
Diruka-reka amèh jadi nu kondang

9. Sarta ulah karana dunya barana#
Ngarah amplop berekat nu hanteu lana

10. Deui omat tong karna hayang dihormat#
Ku pejabat atawa sieun dipecat

11. Ogé tong karana pangkat kadunyaan#
Prak jalankeun muga menang kabagjaan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: